DIREKCIJA: +387 33 724 220 DISPEČERSKI CENTAR: +387 33 724 240 +387 61 218 866 Obala Kulina bana 8, Sarajevo
DIREKCIJA: +387 33 724 220 DISPEČERSKI CENTAR: +387 33 724 240 +387 61 218 866 Obala Kulina bana 8, Sarajevo
Privredno društvo za proizvodnju i transport gasa BH-Gas d.o.o. Sarajevo
The company for the production and transport of gas BH-Gas Ltd. Sarajevo
booked.net

Javni uvid u Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole Privrednom društvu za proizvodnju i transport gasa BH-Gas d.o.o. Sarajevo za projekat izgradnje gasovoda Južna interkonekcija BiH i Hrvatska

image_pdfimage_print

Privredno društvo za proizvodnju i transport gasa BH-Gas d.o.o. Sarajevo, Obala Kulina bana 8/III, 71000 Sarajevo kao Investitor projekta izgradnje gasovoda Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Hrvatska, pravcem granica HR/BiH – Posušje – Novi Travnik sa odvojkom za Mostar, obavještava sve zainteresirane subjekte, nevladine organizacije i zainteresiranu javnost da je Federalnom ministarstvu okoliša i turizma upućen Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za projekat izgradnje gasovoda Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

Izrađivač Studije uticaja na okoliš i procjene socijalnog uticaja za projekat gasovoda Južna Interkonekcija BiH i Hrvatska je Konzorcij Dvokut-Ecro Zagreb, Institut za građevinarstvo IG Banja Luka, Inžinjering za naftu i plin Zagreb i Energetski institut Hrvoje Požar Zagreb. Izrađivač Plana upravljanja otpadom je projektant Idejnog projekta gasovoda Južna interkonekcija BiH i Hrvatska, Konzorcij Mott MacDonald – Connecta.

U postupku uključivanja javnosti u skladu sa članom 61. Zakona o zaštiti okoliša, zahtjev za izdavanje okolišne dozvole sa prilozima je prezentiran na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma i dostupan je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolišne dozvole, u ulici Hamdije Čemerlića br 2.

Primjedbe, sugestije i mišljenja na zahtjev mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana objave na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma
Hamdije Čemerlića 2
71 000 Sarajevo

 

Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole uključujući Studiju uticaja na okoliš i procjene socijalnog uticaja i Plan upravljanja otpadom za projekat izgradnje gasovoda Južna interkonekcija BiH i Hrvatska možete preuzeti na donjem linku: https://bhgassa-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/ict_bh-gas_ba/Ete19VCrV3RKomJjBl_4Q-8BBt-VrtdsYkJPF1PVrH6j4Q?e=kCPzcc

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u FBIH, obavijest o održavanju JAVNE RASPRAVE kao i mjesto i vrijeme održavanja iste, biti će naknadno objavljeni.

error: Content is protected !!