JAVNA RASPRAVA za ocjenu Studije o procjeni uticaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole za projekat gasovoda „Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Hrvatska“

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa  čl. 61. i 62. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH”, br. 33/03 i 38/09) obavještava i poziva zainteresovane stanovnike Hercegovačko-neretvanskog, Srednjobosanskog, Zapadnohercegovačkog, Kantona 10 i sve ostale zainteresirane subjekte na

JAVNU RASPRAVU

za ocjenu Studije o procjeni uticaja na okoliš za trasu gasovoda “Južna interkonekcija” Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska za investitora BH-Gas d.o.o. Sarajevo

Zbog aktuelne nepovoljne epidemiološke situacije na području cijele države, javne rasprave (dvije) će se održati online po sljedećem rasporedu: 13. i 14. april 2021. godine u 10:00h.

Za obje javne rasprave koristit će se isti link:

Click here to join the meeting

Zbog lakšeg pristupa obavještavamo javnost da je poziv za javnu raspravu objavljen na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba podlink okolišne dozvole – javne rasprave.

Dnevni red:

  1. Prezentacija zakonskog osnova u postupku izdavanja okolišne dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma)
  2. Prezentacija Studije o procjeni uticaja na okoliš (predstavnici konsultanata – Institut za građevinarstvo „IG“ d.o.o. Banja Luka i Dvokut ECRO d.o.o. Zagreb)
  3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

Dokumentacija za izdavanje okolišne dozvole dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolišne dozvole, ul. Hamdije Čemerlića br. 2, Sarajevo, soba 312, na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba i na  web stranici BH-Gasa www.bh-gas.ba.